Тиждень іноземних мов – крок до якісно нових знань

З 13 лютого по 17 лютого 2023 року в Чернівецькому ліцеї №15 «ОРТ»  проходив тиждень іноземних мов, проведення якого є складовою частиною освітнього процесу й сприяє підвищенню рівня знань учнів, розвитку в них інтересу до вивчення іноземних мов, а також розвитку  творчих здібностей. Тиждень передбачав участь у ньому широкого кола учнів, включав комплекс різних за змістом і формою заходів, що спрямовані на реалізацію завдань комплексного підходу до виховання учнів.

             Програма тижня розроблялася на засіданні МО вчителів іноземних мов: складався план заходів, продумувалося художнє оформлення і способи заохочення активних учасників і переможців конкурсів (дипломи, сувеніри, сертифікати). Потім здійснювалася безпосередня підготовка учнів до виступу під керівництвом учителів.

             При організації та проведенні предметного тижня вчителі іноземних мов керувалися інтересами й потребами учнів, враховували їхні вікові та психологічні особливості. Вибір заходів визначався можливістю реалізації міжпредметних зв’язків, так як у школі ведеться викладання двох іноземних мов (англійської та мови іврит).

             Заходи тижня проводилися в оформлених класах, щоб діти відчули атмосферу свята. Тиждень включав різноманітні конкурси, ігри, презентації, перегляд фільмів про країни, мова яких  вивчається. Колектив ліцею прагнув, щоб тематика заходів була цікавою та пізнавальною.

             Заходи тижня були покликані стимулювати спілкування дітей   іноземними мовами, розвивати творчі здібності здобувачів освіти в різних предметних областях.

Метою тижня є вдосконалення мовленнєвих навичок учнів, формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочення учнів до роботи над собою, виховання інтересу до вивчення іноземних мов, поваги до країн, мова яких вивчається, та сприяння покращенню якості навчання.

Біль детально з перебігом подій можна ознайомитися за цим покликанням.