Кабінет світової літератури

ПІБ зав. кабінетом Пенюк Оксана Петрівна

Предметний профіль: кабінет світової літератури

Методи та напрями діяльності вчителя

    Професійно-педагогічне кредо Пенюк О.П. можна висвітлити словами видатного педагога В.О. Сухомлинського: «Урок – це дзеркало загальної і педагогічної культури вчителя,мірило його інтелектуального багатства, показник його світогляду й ерудиції».

    Основні напрями роботи вчителя:

  • Створення оптимальних умов для розвитку творчих здібностей дитини на уроках світової літератури;
  • Створення атмосфери співробітництва, взаємодії вчителя та учня на уроці та в позакласній роботі;
  • Розвиток соціальної та громадянської компетентності дитини.
  • Розвиток особистості учня та його адаптація у світовому інформаційному просторі;
  • Формування інформаційної культури учнів, забезпечення їх інформаційних потреб;
  • Інтенсифікація навчання і виховання за рахунок використання ІКТ;
  • Удосконалення науково – методичного забезпечення навчально – виховного процесу;
  • Оптимізація освіти на основі використання інформаційно – комунікаційних технологій, що передбачає створення і показ презентацій, веб-сторінок, використання різноманітних джерел інформації (Інтернет, бази даних), здійснення науково- дослідницької роботи (написання рефератів, наукових робіт на МАН та ін.), комп’ютерне моделювання НВП на уроці, використання відеоматеріалів, фрагментів теле -, художніх фільмів, підготовку та проведення позакласних заходів із світової літератури (літературні тижні, вечори, вітальні).

Додаткова інформація

    Пенюк Оксана Петрівна працює у Чернівецькій спеціалізованій школі № 41 на посаді вчителя світової літератури з 1998 року. Має високий фаховий рівень та професійну підготовку. У процесі викладання світової літератури формує уважного читача з добре розвиненими творчими, розумовими, пізнавальними здібностями, готового до критичної, виваженої оцінки.
Матеріал викладає науково, зрозуміло, з урахуванням вікових особливостей учнів. У роботі використовує демонстративні, діалогічні, евристичні, пошукові, інтерактивні та проектні методи навчання учнів. Особливе місце в методичному арсеналі вчителя займають узагальнюючі та проектні уроки, на яких запроваджує ситуативні та рольові ігри, використовує тестові завдання та схеми-алгоритми.
Для проведення уроків єврейської літератури в 10-11 класах в 2010 році розроблена авторська програма «Єврейська література кінця ХІХ – ХХ століття для 10, 11 класів», затверджена методичним кабінетом управління освіти Чернівецької міської ради та вченою радою інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.
Під керівництвом Оксани Петрівни в школі працює клуб “Поетична свічка”. У рамках роботи клубу систематично проводяться зустрічі з митцями рідного краю, діти діляться власними наробками, презентуючи свої твори. Ведеться співпраця з міською юнацькою бібліотекою, музеями міста.
Результативно працює з дітьми різного рівня підготовленості. Серед вихованців Пенюк О.П. переможці ІІ-го етапу Всеукраїнських предметних олімпіад (2009,2010,2012рр), міської учнівської науково-практичної конференції щодо 200-річчя від дня народження Т.Шевченка (2013р).
Оксана Петрівна очолює методичне об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу, постійно працює над самовдосконаленням. Вважає, що має бути обізнаною в різних галузях, адже учні сподіваються побачити у ній розумну непересічну людину із своїми життєвими переконаннями, літературними смаками, ідейними поглядами.

   

Залишити відповідь