Кабінет початкової школи

ПІБ зав. кабінетом Бабчук Галина Василівна

Предметний профіль: кабінет початкової школи

Методи та напрями діяльності вчителя

    Професійно-педагогічне кредо Бабчук Г.В. можна висвітлити словами „Треба так перебудувати навчально-виховний процес, щоб учні не були пасивними об’єктами його, щоб вони брали активну участь в ньому під керівництвом педагога” (Григорій Ващенко)

    Бабчук Галина Василівна має високу методичну та професійну підготовку. В процесі викладання формує здатність і готовність учнів аналізувати отриману інформацію, перевіряти і переосмислювати її, самостійно встановлювати істину, приймати рішення і аргументовано захищати свою позицію. Навчає дітей мислити гнучко, динамічно, бути толерантним і сприйнятливим. Виховує інтелект творчої і незалежної особистості, здатної на критично-конструктивне бачення себе, оточуючого світу і своєї ролі в ньому.

    Матеріал викладає доступно, з урахуванням вікових особливостей учнів. В конструюванні уроку продумує послідовність завдань, рухається від простого до складного, чітко використовує завдання і прийоми, якими стимулюється творча активність учнів. Вчитель намагається здійснювати розвиток школярів шляхом накопичення визначеного програмою обсягу знань та вмінням аналізувати, узагальнювати, порівнювати. Галина Василівна урізноманітнює форми навчання, впроваджує елементи інтерактивного навчання, будує уроки за технологією розвитку критичного мислення.

Додаткова інформація

   Значну увагу приділяє методам, що засновані на застосуванні нових інформаційних технологій. Оволодіння цими методами є невід’ємною складовою освіти учнів, у тому числі і його комунікативної компетенції. Вчитель переконаний, що завяки цьому, учні мають можливість коментувати побачене, робити зауваження і вносити доповнення, а при самостійній підготовці презентацій розвиваються і такі мовленнєві, як розуміння тексту, виділення головного, планування і т. д.

    Результативно працює з дітьми різного рівня підготовленості. Свідченням цього є той факт, що 85 % учнів, яких вона навчає, показує високий та достатній рівень знань. Вчитель працює над поповненням дидактичного матеріалу кабінету. Нею розроблено додатковий матеріал екологічного змісту для уроків читання, систематизовано дидактичний матеріал для уроків української мови та математики для 1-4 класів.

   Галина Василівна здійснює значну позакласну роботу, проводить батьківський лекторій. Постійний учасник декади творчості вчителів та шкільного фестивалю нетрадиційних уроків та позакласних заходів.

  

Залишити відповідь